Serowarstwo
Efektywna produkcja wymaga zachowania jakości mleka podczas wrażliwych procesów, a także usunięcia drobinek, aby zachować wysoką jakość i uzysk z produktu.. Komponenty Alfa Laval zapewniają łagodną obróbkę cieplną i delikatne pompowanie, niezbędne dla osiągnięcia optymalnej jakości i uzysku. Membrany Alfa Laval umożliwiają produkowanie szerokiej gamy serów twarogowych i miękkich.
W zgodzie z najnowszymi trendami w produkcji serów
Grupa serów twardych i twarogowych o odważnych, nowych smakach jest jedną z najszybciej rosnących w branży. Producenci sera musi zatem upewnić się, że ich instalacje są wystarczająco elastyczne, by dostosować się do zmieniających się preferencji konsumentów, przy jednoczesnym efektywnym wykorzystanie surowców. Aby zaspokoić popyt ze strony konsumentów, producenci muszą również zwiększyć prodkcję wysokiej jakości produktu przy jednoczesnym spełnieniu surowych wymogów legislacyjnych.
Aby spełnić te wymagania, Alfa Laval oferuje szeroki zakres urządzeń higienicznych do przetwarzania surowego mleka i produkcji serów. Urządzenia zapewniają pełną identyfikowalność, a także szybkość i efektywność wymaganą do zwiększenia wydajności przy jednoczesnym zachowaniu integralności produktu.
Dlaczego warto wybrać Alfa Laval?
- Udowodniona niezawodność
- Wysoka efektywność energetyczna
- Delikatna obróbka produktu
Katalog produktów
Katalog części
Najnowsza dostępna wersja on-line katalogu 'Close at hand' części zamienne
Broszura: W samym centrum mleczarni
Biuletyn informacyjny near
Urządzenia do procesów higienicznych Alfa Laval
Znajdź informacje na temat rozwiązań Alfa Laval dla przemysłu spożywczego i biotechnologicznego.
Animacje
Przejdź do strony z animacjami i zobacz urządzenie, jego budowę i zasadę działania.