Fermentacja
W produkcji wyrobów fermentowanych oraz świeżych i dojrzewających serów niezbędne jest jak najlepsze wykorzystanie surowców. Do ważnych kwestii należy też osiągnięcie jak najwyższej wydajności w procesie ciągłej produkcji seryjnej oraz utrzymanie higienicznych warunków.
Innowacyjne rozwiązania Alfa Laval
Pompa krzywkowa Alfa Laval SRU
• Niskie siły ścinania poodczas pompowania pozwalają zachować integralność produktu
• Szeroki typoszereg pomp i opcji zapewnia dostosowanie do aplikacji
• Higieniczna konstrukcja
Wymiennik ciepła Alfa Laval FrontLine
• Idealne rozwiązanie dla higienicznych procesów, które wymagają zoptymalizowanego działania, delikatnej obróbki produktów, długiego czasu działania i utrzymania niezwykle wysokiego poziomu czystości
• Łatwe w użytkowaniu, co pozwala wydłużyć czas pracy i obniżyć koszty
Optymalizując procesy mleczarskie
High standard of hygiene
OLEŠNICE CHEESE PLANT, CZECH REPUBLIC, With reliability, health and safety as their prime concerns,the dairy management decided to replace the old pasteurizers with the new Alfa Laval FrontLine Heat Exchanger with Gemini double wall plates. “Owing to our limited space, it was a bit of a struggle to get the heat exchangers into position. But since then, we haven’t had a single problem with them,” says Šlégr. According to Šlégr, the new pasteurizers have already passed a short and unintended endurance test, when pressure in the pipes briefly reached 6 bar. “The bearings in the old unit would already have blown,” he believes. The two new plate heat exchangers are scheduled to run 365 days a year, 5 a.m. to 6 p.m., with different temperatures for each end product: 98°C for milk and 74°C for cheese.
Katalog produktów
Katalog części
Najnowsza dostępna wersja on-line katalogu 'Close at hand' części zamienne