Mycie, ogrzewanie i chłodzenie w browarnictwie - wyzwania i rozwiązania

Narzędzia

Systemy Alfa Laval Tank top, wyposażone w głowice do mycia zbiorników, usprawniają każdy etap procesu, od rozmnażania drożdży i fermentacji po gotowe piwo.

W połączeniu z systemami Alfa Laval Cleaning-In-Place, można zoptymalizować sekwencje mycia, zmniejszając ogólne zużycie energii i środków chemicznych podczas mycia urządzeń browarniczych.

.

Mycie

Wyzwanie

  • Niepewne mycie
  • Wysokie zużycie energii
  • Dezynfekcja zbiorników, urządzeń i rurociągów

Wynik

  • W pełni regulowana, modułowa, automatyczna stacja CIP dopasowana do układu i procesów w browarze
  • Najlepszy punkt wyjścia dla zapewnienia prawidłowego mycia urządzeń i zbiorników
.

Chłodzenie

Wyzwanie

  • Ryzyko zamrożenia
  • Wysokie zużycie energii
    • podczas transferu z fermentacji do leżakowania (chłodzenia piwa zielonego)
    • podczas chłodzenia piwa przed filtracją lub transferem do zbiorników BBT

Wynik

  • Chłodzenie oparte na energooszczędnym płytowym wymienniku ciepła
  • Minimalizuje ryzyko zamarznięcia
.

Ogrzewanie

Wyzwanie

  • Wysokie zużycie energii przy produkcji pary użytkowej i gorącej wody.

Wynik

  • Wysokiej jakości para użytkowa dla browaru lub gorąca woda w oparciu o najbardziej ekonomiczne kotły dostępne na rynku
.

Uzyskaj ofertę

Jakimi aplikacjami jesteś zainteresowany? *
Czy chcesz otrzymywać webinaryna żądanie, zaproszenia na przyszłe wydarzenia oraz wiadomości o produktach i usługach?