Przygotowanie linii i mycie - wyzwania i rozwiązania
Przygotowanie linii
![cervecería](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/local/mexico/brewery.jpg)
Wyzwanie
- Nieoptymalne przygotowanie linii może powodować utlenianie produktu podczas przetwarzania i transferu.
Rozwiązanie
Wynik
- Wysokiej jakości woda odtleniona przygotowuje linie przed transferem
- Zwiększona wydajność piwa (dzięki wypychaniu)
- Poprawa jakości piwa w przypadku zastosowania do korekty ekstraktu końcowego
Mycie sprzętu do produkcji piwa
![Utilities and cleaning 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/beer-production/craft-brewing/utilities-and-cleaning-640x360.jpg)
Wyzwania
- Długie czasy cyklu
- Odpady
Rozwiązanie
Wynik
- Skrócenie czasu cyklu mycia i zużycia energii