Produkcja białka
Produkty mięsne i drobiowe przetwarzane są na całym świecie przy użyciu naszych komponentów i modułów. Umożliwiają one efektywne odzyskiwanie produktów ubocznych generujących dochód, takich jak krew, kości, skrawki DAF (flotacja rozpuszczonym powietrzem), tłuszcze jadalne, żelatyna, karma dla zwierząt, biopaliwa i wiele innych.
Systemy, moduły lub urządzenia
Alfa Laval oferuje pełne spektrum możliwości, począwszy od kompletnych instalacji przetwórczych, poprzez moduły wstępnie zaprojektowane, aż do pojedynczych urządzeń specjalistycznych. Alfa Laval może pomóc w poprawie kluczowych parametrów operacyjnych w procesie przetwarzania kości, skórek, krwi i osocza krwi, tłuszczów i olejów, żelatyny, MDM i jadalnych komponentów białkowych.
Możesz również skorzystać z niezrównanej wiedzy praktycznej i doświadczenia Alfa Laval, które pomogą Ci rozszerzyć, udoskonalić i dostroić całą linię technologiczną do przetwarzania mięsa lub drobiu.
Nowe możliwości
W wyniku procesów przetwarzania mięsa i drobiu powstaje zazwyczaj szereg różnych produktów ubocznych oraz "resztek". Wiele z nich jest zazwyczaj przetwarzanych na mączki mięsne, mączki z krwi i kości, wykorzystywane jako produkty towarowe lub składniki pasz dla zwierząt.
Jednak obecnie na całym świecie rośnie świadomość, że takie resztki i inne materiały wcześniej uważane za odpady lub o niskiej wartości mogą być bogatym źródłem wysokowartościowych białek jadalnych o szerokim zakresie atrakcyjnych zastosowań i znacznym potencjale handlowym. Alfa Laval jest pionierem w tej dynamicznie rozwijającej się dziedzinie.