Produkcja dań gotowych
Sukces w przetwarzaniu żywności wymaga zachowania delikatnej równowagi między wyglądem, smakiem, teksturą i jakością produktu oraz zachowaniem niskich kosztów. Oferujemy Kientom wyjątkowe możliwości w zakresie technologii istotnych dla krytycznych procesów produkcyjnych takich jak mieszanie, separacja, obróbka cieplna i mycie. Współpraca z Alfa Laval zapewnia najlepsze rezultaty w całym spektrum przygotowanych potraw.
Typowe zastosowania dla rozwiązań technologicznych Alfa Laval
- Pieczywo
- Płatki
- Słodycze
- Desery
- Pasty jajeczne
- Miody
- Dżemy i marmolady
- Karma dla zwierząt
- Zupy, sosy i przyprawy
- Produkty na bazie pomidorów
Rozwiązania Alfa Laval pozwalają naszym Klientom z branży spożywczej skorzystać z wielu najbardziej zaawansowanych technologii, zgodnych z przepisami FDA i innymi wyjątkowymi wymaganiami higienicznymi.
Logika w produkcji żywności
Urządzenia higieniczne Alfa Laval łączą wysoką wydajność z delikatną obróbką produktów. Podążaj za trendami w branży spożywczej w zakresie czterech kluczowych wyzwań: oferowania konsumentom produktów spożywczych po konkurencyjnych cenach, maksymalnego wykorzystania surowców, redukcji odpadów i ograniczenia emisji oraz dostarczania bezpiecznych i higienicznych produktów spożywczych.