Skorzystaj z możliwości jakie oferuje zoptymalizowany proces mycia zaworów i obniż koszty cieczy CIP
Czyszczenie na miejscu a zużycie wody
Higiena i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie w produkcji żywności, nabiału, napojów i piwa, chemii gospodarczej i kosmetyków. W procesach produkcyjnych w tych branżach kluczowe znaczenie mają procesy mycia CIP. W instalacjach CIP, w których codziennie cyrkuluje podgrzana ciecz myjąca, zużywane są ogromne ilości wody i środków chemicznych. Dla większości producentów redukcja zużycia wody staje się coraz poważniejszą kwestią.
W kierunku bardziej zrównoważonych procesów produkcyjnych
W agendzie ONZ na rzecz zrównoważonego rozwoju do roku 2030 dwa cele zrównoważonego rozwoju dotyczą „Zrównoważonych miast i społeczności” oraz „Odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji ”. Dzięki nim, wpływ na środowisko i ochrona wody stały się integralną częścią zrównoważonych strategii biznesowych dużych i małych przedsiębiorstw. Alfa Laval starała się pomóc producentom w osiągnięciu tych celów, wprowadzając rozwiązania optymalizujące procesy produkcyjne.
W tym artykule dowiedz się więcej o tym, jak osiągnąć znaczne oszczędności wody podczas procesu mycia zaworu - bez obniżenia higieny i bezpieczeństwa produktu.
Skorzystaj z poniższego formularza i pobierz cały artykuł
![Food processing 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/food/food-processing_640x360.jpg)
Czy jesteś zainteresowany obniżeniem zużycia cieczy CIP?
Wypełnij formularz i pobierz artykuł techniczny, w którym podpowiadamy, jak zoptymalizować proces mycia linii produkcyjnej!
![thumbnail Optimized mixproof valve cleaning process Thinking Ahead](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/thinking-ahead/thumbnail_optimized-mixproof-valve-cleaning-process_thinking-ahead.png)