Koncentrat piwa, nowa generacja piwa
Świetnie smakujące piwo z koncentratu? Pewnie, że tak! Koncentrat piwa to nowa generacja piwa i jest tak samo dobry jak świeże piwo z nalewaka - tak wynika z testów smakowych uwodnionego piwa z koncentratu.
DATA 2023-11-28Świetnie smakujące piwo z koncentratu? Pewnie, że tak! Koncentrat piwa to nowa generacja piwa i jest tak samo dobry jak świeże piwo z nalewaka– tak wynika z testów smakowych uwodnionego piwa z koncentratuate. System rozlewu Alfa Laval RevosTM zapewnia ten sam wspaniały smak piwa i napojów z koncentratu, jednocześnie redukując emisję zanieczyszczeń, zużycie wody i koszty energii związane z produkcją i dystrybucją piwa.
Wybierz pomiędzy systemami rozlewu Revos draft do piwnic barowych, a mobilnymi systemami dozowania Revos draft do kawiarni oraz tymczasowych lub zatłoczonych miejsc, takich jak koncerty lub imprezy sportowe. Oba są wyposażone w zintegrowane systemy monitorowania, aby zapewnić jakość każdego nalewu (temperaturę, saturację, zawartość alkoholu w objętości, natężenie przepływu).
Testy smakowe w browarach
Eksperci poddali lager z koncentratu wyprodukowanego przez Revos dogłębnej ocenie sensorycznej, której kryteriami były smak, aromat i odczucie w ustach. Wyniki testów wykazały zgodność smakową pomiędzy piwem oryginalnym a rehydratyzowanym.
Do sześciu razy bardziej wydajny niż zwykły transport
Transport kegów i innych pojemników do barów, kawiarni i restauracji wymaga użycia paliw kopalnych. Minimalizacja kosztów transportu luzem i śladu węglowego jest logicznym sposobem na zmniejszenie wpływu producentów piwa i miłośników piwa na środowisko.
Transport koncentratu jest do sześciu razy bardziej wydajny niż transport zwykłego piwa i napojów. Zastosowanie dozowników Revos draft dispense z systemem zagęszczania Alfa Laval Revos pomaga producentom piwa, jak również barom, kawiarniom i restauracjom, obniżyć koszty transportu. Zwiększa również ich zaangażowanie w zrównoważony rozwój, redukując koszty i emisję zanieczyszczeń związanych z pakowaniem, przechowywaniem, transportem i chłodzeniem.
Dlaczego warto używać rollbarów Revos?
Serwowanie koncentratów alkoholowych i bezalkoholowych bezpośrednio z kranu za pomocą systemu dozowania Revos:
- Możliwość zaoszczędzenia ponad 20 euro na hl na transporcie beczek.
- Zmniejsza emisję CO2 w browarach, zakładach produkujących napoje i restauracjach, przyczyniając się do realizacji celów zrównoważonego rozwoju.
- Zapewnienie jakości nalewania przy użyciu systemu monitorowania dozowania wstępnego Alfa Laval Revos.
Zarządzanie jakością napojów podawanych z kranu
System monitorowania rozlewu Revos zapewnia jakość każdego nalewu. W przypadku korzystania z stacjonarnych i przenośnych systemów dozowania Revos, system monitorowania zapewnia przegląd stężenia alkoholowych i bezalkoholowych koncentratów w trakcie dozowania. Sieć bezprzewodowa łączy urządzenia dozujące Revos z systemem kontroli i przekazuje informacje o jakości zarówno właścicielom barów, jak i marek.
Portfolio Alfa Laval Revos
System dozowania Revos jest częścią portfolio Alfa Laval Revos, które obejmuje system zatężania Revos oraz system zatężania Revos z dealkoholizacją i dearomatyzacją.