Astepo piccolo filler
nalewaczka Astepo piccolo ułatwia zagospodarowanie miejsca w zakładzie rozlewania i pakowania. Ta kompaktowa, nieaseptyczna półautomatyczna nalewaczka z ręcznym podawaniem bag-in-box pakuje ciekłe i lepkie produkty spożywcze i niespożywcze z prędkością do 200 worków na godzinę. Ten elastyczny i prosty w obsłudze i utrzymaniu system z łatwością dostosowuje się do wielkości worka, typu zakrętki lub wzoru opakowania. Nadaje się do pakowania m.in nabiału, żywności, napojów i wina.
Nasze nalewaczki bag in box odznaczają się bezkonkurencyjną kompatybilnością
- Wysoka elastyczność bez względu na wielkość worka, rodzaj zakrętki czy wzór opakowania
- Zapobieganie nabieraniu tlenu podczas rozlewania na gorąco i na zimno zapewnia bezpieczeństwo produktu i wydłuża trwałość
- Kompaktowa, mieszcząca się w każdym miejscu, higieniczna konstrukcja z bardzo skutecznym czyszczeniem
- Bardzo wydajne działanie ze względu na precyzję, krótkie przezbrajanie i niskie wymagania dotyczące przeglądów
- Obszerna wiedza i sieć lokalnych serwisów na całym świecie
nalewaczka Astepo piccolo Alfa Laval pozwala zwiększyć prędkość rozlewania, a zarazem zmniejszyć czas, wysiłek i koszty związane z pakowaniem ciekłych lub lepkich produktów spożywczych i niespożywczych, nawet w sytuacjach ograniczonej ilości wolnej przestrzeni. Ręczne podawanie worków z jednocalową oprawką, zautomatyzowane działanie i sprawne przezbrajanie między wymiarami worka, zamknięciami i cyklami mycia pozwala skrócić przestoje i zwiększyć wydajność.
Do wyboru są jedna lub dwie głowice dozujące, pojemności worka od 2 do 20 litrów i różne rodzaje zakrętek, które są dezynfekowane przy użyciu ekonomicznych procedur CIP.
Ta półautomatyczna nalewaczka bag-in-box zależnie od wyposażenia dodatkowego może być używana także w wymagających zastosowaniach oraz do worków o pojemności do 200 l.
Jak działa nalewaczka Astepo Piccolo Alfa Laval?
Operator wkłada pusty worek do uchwytu kranika, aby uaktywnić sekwencję rozlewania. System odkręca zakrętkę i wkłada zawór dozowania produktu. Ewentualne resztki produktu są odsysane i produkt zaczyna wpływać do worka.
Po wlaniu do worka żądanej objętości produktu nalewaczka automatycznie odcina dopływ produktu. Następuje przedmuchanie azotem. Zakrętka jest zakręcana i napełniony worek jest wypychany w bok z uchwytu.