Moduły termiczne
Alfa Laval oferuje szereg znormalizowanych urządzeń do obróbki termicznej w celu wyeliminowania lub zmniejszenia liczby żywych mikroorganizmów w produkcie, poprawiając w ten sposób stabilność mikrobiologiczną i wydłużając okres przydatności do spożycia. Różne konfiguracje projektowania procesów urządzeń do obróbki termicznej oznaczają, że wstępnie zaprojektowane moduły pasteryzujące oparte na płytowych wymiennikach ciepła można łatwo dostosować do różnych wymagań.
Nasze urządzenia termiczne spełniają Twoje potrzeby w zakresie obróbki cieplnej
- Sprawdzony proces eliminacji bakterii wydłużający okres przydatności do spożycia
- Energooszczędne i wysokiej jakości płytowe wymienniki ciepła w sercu procesu
- Stabilna i niezawodna praca zapewniająca delikatne i konsekwentne traktowanie produktu
- Niska objętość zatrzymana w płytowych wymiennikach ciepła zapewnia minimalne straty produktu
- Sanitarne i kompaktowe konstrukcje o niskich wymaganiach konserwacyjnych
Samodzielny sprzęt do obróbki termicznej jest wstępnie zmontowany i przetestowany fabrycznie przed dostawą. Urządzenie termiczne jest przystosowane do CIP i zgodnie z przepisami przemysłu spożywczego wszystkie elementy mające kontakt z cieczami procesowymi wykonane są ze stali nierdzewnej z uszczelnieniami żaroodpornymi. Asortyment obejmuje moduły urządzeń do obróbki termicznej produktów o wysokiej lepkości, a także specjalnie zaprojektowane do termicznej dezaktywacji zużytych drożdży piwnych.
Nasza oferta urządzeń termicznych do Twoich zastosowań:
Przeczytaj więcej o wydajności, korzyściach, aspekatch praktycznych i szczegółach technicznych gamy systemów obróbki termicznej Alfa Laval:
Żywność
Do aseptycznej obróbki termicznej szerokiej gamy produktów spożywczych: SteriTherm
Napoje i Browary
Do pasteryzacji piwa i innych napojów gazowanych: Flexitherm lub Flexitherm Core
Do termicznej dezaktywacji zużytych drożdży piwnych: Thermolyser
Do bakteriologicznego uzdatniania wody odpowietrzonej: Aldox Core SPD