Flexitherm
Flexitherm™ to automatyczne urządzenie do pasteryzacji piwa. Flexitherm™ wykorzystuje metodę pasteryzacji, która eliminuje mikroorganizmy, osiąga właściwą temperaturę pasteryzacji oraz zachowuje jakość i trwałość piwa i innych napojów gazowanych w zmiennym zakresie przepływu. Ta metoda pasteryzacji jest dostosowana do zapewnienia optymalnej, wydajnej obróbki termicznej piwa, które ma być wysłane do aseptycznych systemów napełniania.
Ograniczenie zakażenia mikrobiologicznego i zachowanie jakości piwa
- Niezawodny system kontroli jednostek pasteryzacyjnych (PU) zapewniający stabilną obróbkę produktu (odchylenia PU w granicach +/- 10% poziomu docelow
- Minimalne prace na miejscu, ponieważ moduł jest samodzielny i wstępnie zmontowany z automatycznym sterowaniem
- Zaprojektowany dla CIP, sanitarny i kompaktowy moduł wymaga niewielkiej konserwacji, co minimalizuje czas przestoju
- Efektywny odzysk energii do 95%
- Najnowocześniejszy zautomatyzowany system kontroli, w którym proces jest stale udoskonalany
Flexitherm™
Flexitherm™ to sprawdzona koncepcja dla wysokowydajnego systemu dla browarów. Obniża koszty eksploatacji poprzez odzyskiwanie do 95% ciepła*.
Specyfikacja
Przybliżone wymiary i waga w zależności od zakresu wydajności:
Dla wydajności = 40hl/h,
Wymiary (LxWxH): 3,2m x 2,0m x 2,2m
Dla wydajności = 400hl/h,
Wymiary (LxWxH): 4.0m x 3.6m x 2.6m
*W porównaniu z tradycyjnym pasteryzatorem tunelowym, poprawia ogólne zużycie wody nawet o 0,42hl/hl, oraz poprawia wskaźnik zużycia energii o 5MJ/hl.
Flexitherm™ Mini
Zaprojektowany specjalnie dla piwowarów rzemieślniczych, Flexitherm™ Mini pozwala na zapisanie kilku receptur w tym samym urządzeniu z indywidualnymi ustawieniami dla różnych piw rzemieślniczych.
Specyfikacja
Wydajność: 5-50 hl/h (3 różne moduły)
Wymiary (LxWxH): 4,000 x 2,000 x 2,000 mm
Płytowy wymiennik ciepła Alfa Laval do pasteryzacji piwa
FLEXITHERM jest płytowym wymiennikiem ciepła (PHE): System do pasteryzacji piwa, który eliminuje lub zmniejsza liczbę żywych mikroorganizmów w produkcie. Zmniejsza mikrobiologiczne skażenie i poprawia stabilność mikrobiologiczną oraz zwiększa trwałość produktu.
Osiągnięcie właściwej temperatury pasteryzacji dzięki Flexitherm™
Flexitherm™ osiąga wymaganą temperaturę pasteryzacji poprzez połączenie ciepła i czasu przetrzymania. Zimne, niepasteryzowane piwo jest podgrzewane w PHE do pożądanej temperatury pasteryzacji w dwóch etapach. Automatyczne dostosowanie przepływu FLEXITHERM do zmian w zapotrzebowaniu maszyny rozlewniczej. Unikanie recyrkulacji produktu i ryzyka nadmiernej pasteryzacji.
Dowiedz się więcej
Przeczytaj naszą broszurę produktową, aby dowiedzieć się więcej o aplikacjach, w których wykorzystywany jest produkt, zasadach jego działania, korzyściach i szczegółach technicznych.