Alhop

Alfa Laval Alhop to moduł wolnostojący przeznaczony dla średniej wielkości browarów, służący do przyspieszania i upraszczania procesu chmielenia na zimno cieszącego się coraz większą popularnością dzięki rosnącemu zainteresowaniu piwami IPA.

Alhop left

Zwiększona wydajność i produkcja, a także mniejsze zużycie chmielu

  • Szybka i wydajna ekstrakcja dzięki dynamicznemu mieszaniu
  • Wysoka wydajność procesu bez ryzyka zatkania dzięki zastosowaniu przepływu krzyżowemu
  • Prosty i automatyczny system
  • Zredukowana do minimum ilość chmielu w zbiorniku
  • Mniejsze straty produktu
Alfa Laval Alhop to moduł wolnostojący przeznaczony dla średniej wielkości browarów, służący do przyspieszania i upraszczania procesu chmielenia na zimno cieszącego się coraz większą popularnością dzięki rosnącemu zainteresowaniu piwami IPA.
.

Zasada działania

Po wprowadzeniu do Alhop granulat chmielu ulega dezagregacji w piwie i jest homogenizowany w pętli recyrkulacyjnej o przepływie krzyżowym. W trakcie pracy systemu Alhop, piwo chmielone na zimno przepływa przez specjalnie zaprojektowane sito.

Po zakończeniu procesu, piwo pozostałe w układzie jest odzyskiwane przy użyciu dwutlenku węgla i wody odtlenionej. Dodatkowo alfa-kwasy można odzyskać w kadzi warzelnej, przemywając zawiesinę chmielu wodą odtlenioną (DAW) do momentu uzyskania pompowalnej zawiesiny.

.

Co możemy dla Ciebie zrobić?

Nie oferujemy jednego rozwiązania dla wszystkich, więc zanim wydamy jakieś zalecenia, chcemy poznać Twoje potrzeby i wymagania w zakresie chmielenia na zimno oraz innych procesów piwowarskich.

Przesłane informacje są przechowywane zgodnie z polityką prywatności Alfa Laval.

.
commercial brewing tank farm 1920x480
Commercial brewing tank farm

Browary przemysłowe

Produkując unikatowe smaki piwa

Technologie browarnicze, które zmniejszają zaniki, zużywają mniej energii i wody, redukują odpady i produkują niezwykłe

Craft brewers 1920x480
Beer bottles

Browary rzemieślnicze

Rozwijaj z nami swoją pasję

Dodaj naszą wiedzę do swojej pasji warzenia piwa. Określ potencjalne wyzwania w swojej podróży piwowarskiej