10 wskazówek jak utrzymać dekanter
10 wskazówek jak utrzymać dekanter w najlepszym stanie technicznym i operacyjnym
-
Upewnij się, że warunki robocze (prędkość, gęstość fazy stałej, natężenie przepływu) odpowiadają specyfikacji projektowej.
-
Monitoruj jakość pracy maszyny codziennie. Sprawdź wibracje, temperaturę na łożyskach, ewentualne wystąpienie wycieków i poziom hałasu.
-
Raz w tygodniu sprawdzaj ilość zgromadzonego w obudowie osadu (i usuń go jeśli to konieczne).
-
Okresowo sprawdzaj wszystkie systemy automatycznego monitorowania i odłącz urządzenie w celu dokonania poprawek.
-
Co 6 miesięcy lub 1000 godzin, sprawdzaj - i dopasuj - poziom oleju w przekładni oraz naprężenie pasów.
-
Zawsze przestrzegaj rekomendowanych okresów smarowania oraz harmonogramu prac serwisowych.
-
Stosuj tylko zatwierdzone marki smarów i olejów, z ważną datą przydatności do użycia.
-
Utrzymuj przestrzeń wokół dekantera w czystym stanie. Wyczyść dokładnie części zamienne przed zamontowaniem. Dociśnij śruby do prawidłowego położenia.
-
Stosuj tylko oryginalne, dostarczone przez producentów OEM, narzędzia do serwisu i podczas eksploatacji. Przechowuj je w czystym i suchym miejscu
-
Stosuj tylko oryginalne części zamienne, co zapewni sprawność i niezawodność urządzenia. Przechowuj na magazynie kluczowe elementy, takie jak smary, oleje, zestawy serwisowe do przeglądów głównych i pośrednich.
Jak możemy pomóc?
Skontaktuj się z nami i prześlij zapytanie na interesujący Ciebie temat.